Chi Nei Tsang Massage


Chi Nei Tchi-nei-tsang-demosang massage is een ontgiftende en activerende massage, afkomstig van de eeuwenoude Taoistische Chinese traditie. Chi Nei Tsang betekent ‘Werken aan de energie van de interne organen’. Wanneer de Chi (= de vitale levensenergie) in het lichaam niet goed stroomt, zorgt dit voor lichamelijke en emotionele problemen. Zo staat CNT erom bekend om lichamelijke klachten als spijsverteringsproblemen, migraine en chronische zenuw-, nek en rugpijn te verminderen of te helen. Ook is CNT effectief voor mensen met slaapproblemen en emotionele stress- en spanningsklachten. Door te werken aan het transformeren van de Chi van elke orgaan, is men is staat om zowel gezondheidsproblemen als psychosomatische reacties vanuit de basis aan te pakken. In de Chinese Geneeskunde heeft men ontdekt dat elke orgaan geassocieerd is met een emotie. Zo houdt de lever veelal woede vast en is zijn de longen geassocieerd met verdriet, zoals te zien is bij mensen met astma. Bij astma komt veelal een verleden vol verdriet voor. Elke beweging tijdens de massage drukt op een orgaan of een darm, waardoor de negatieve energie of een register emotional support animal negatieve emotie kan worden losgemaakt. CNT schept ruimte voor een negatieve emotie om te worden ervaren en los te laten.

Een CNT massage is anders dan meeste massages, omdat het een holistische behandeling is die zich richt op de vitale organen in plaats van enkel gericht op ontspanning en spiermassage. Dit betekent dat het vaak gepaard gaat met sensatie van emotionele en/of fysieke pijn, afhankelijk van de blokkades die zich voordoen. Elke beweging wordt dan ook met uiterste zorg en liefde gemaakt, waarbij aandacht wordt besteedt aan uw persoonlijke grenzen. Mocht het nodig zijn kan er ook gebruik worden gemaakt van een counselingsessie, om eventuele emoties verbaal te kunnen uiten. Tezamen heeft dit als resultaat dat deze blokkades kunnen worden opgeheven en er een gevoel van verlichting ontstaat.

Vele mensen kiezen ervoor om maximaal gebruik te maken van CNT door de behandeling plaats te laten nemen op een dag waarop ze vasten of tijdens een detox. Dit is echter niet noodzakelijk. Wel is het aan te raden ten minste drie uur voor de massage niet te eten en geen koolzuur- of cafeïne houdende dranken te nuttigen. Op deze manier zul je de beste resultaten krijgen.

 

Wil je een afspraak maken, stuur dan een e-mail met je naam, hulpvraag en eventuele klachten naar info@yoga-harderwijk.com. Er zal zo snel mogelijk contact met je opgenomen worden.